Bert Tijhoff
Plezier voor Mens en Dier
Home

Plezier Voor Mens En Dier!

30 juli, 2009 door Bert Tijhoff
Plezier Voor Mens En Dier!

Als subtitel zie je op mijn blog de volgende tekst: “Plezier voor mens en dier!”. Ik zal je kort uitleggen waarom ik hiervoor gekozen heb.

Mijn stelling is: Zonder plezier heb je geen leven!

Zorg daarom dat je plezier hebt in je werk, je sport, je hobby’s en je privé situatie. Dat maakt het leven zo veel aangenamer.

Datzelfde geldt ook voor dieren. Ik ben gek op dieren. Onder het kopje Dierplezier kom je veel meer te weten over wat ik met dieren heb en hoe dat ontstaan is. Dat zal ik in de loop van de tijd onthullen.

Eén ding wil ik nu al vast kwijt. Ook dieren horen plezier in hun leven te hebben en dat geldt niet alleen voor huisdieren, maar voor alle dieren.

Zo lang wij de zorg voor een dier hebben, is het onze taak dat een dier plezier in zijn leven heeft. Uiteraard is de verzorging en voeding daar een belangrijk onderdeel van.

Plezier in het leven vind ik ontzettend belangrijk. Ik heb altijd gezegd dat wanneer ik geen plezier meer zou hebben in mijn werk, ik ander werk zou zoeken.

Vorig jaar was dat moment daar. Of eigenlijk al eerder, maar had ik het niet in de gaten. Of beter gezegd wilde ik het ontkennen dat het daar was. Waarom? Omdat je iets nieuws moet gaan doen, terwijl de huidige situatie je een bepaalde zekerheid geeft. Zeker niet in de laatste plaats een stuk financiële zekerheid.

Tegen mijn eigen principes in heb ik het een poos stelselmatig ontkend dat ik onvoldoende plezier in mijn werk had. Er zaten ook nog een heleboel mooie onderdelen in mijn werk toch?  Daar heb ik mij een poos op gefocust. Maar dat is dus je kop in het zand steken.

Het gevolg is dat je steeds minder lekker in je vel komt te zitten. Je voelt dat je een energietekort hebt en er ontstaan zelfs lichamelijke klachten. Zo ook bij mij.

Ik kreeg eerst een beetje last van m’n rug, maar dat werd al hoe erger en op een gegeven moment kreeg ik last van spit. Dit heeft 5 weken aangehouden en het was zo erg dat ik niet kon werken en zelfs met een stok moest lopen.

Op een gegeven moment heb ik besloten om maar eens een bezoek aan een arts te brengen. In dit geval een natuurgeneeskundig arts die ik al heel lang ken.  Ik was al bij onder andere de chiropractor geweest. De behandelingen van deze laatste deden mij zeer goed, maar het was niet voldoende.

Toen ik bij de natuurgeneeskundig arts binnen kwam en hij mij zo met de stok zag lopen, lachte hij mij recht in het gezicht uit en zei: “Zo oude kerel, we zullen eens even kijken wat we daar aan kunnen doen”.

Na een kort gesprek en onderzoek kreeg ik het antwoord dat ik eigenlijk al wel kende: “Bert, je haalt geen voldoening uit wat je doet. Je doet niet de dingen die je zou willen doen. Jou kennende moet je je met hele andere dingen bezig houden. Je moet voor jezelf een paar beslissingen nemen en zien dat je je situatie veranderd. Je moet dat doen wat voor jou het goede en het ware is!”

Niks geen middeltjes dus. Met me zelf aan het werk en voor me zelf een aantal beslissingen nemen.

Dit alles speelde zich ruim een maand voor mijn 40ste verjaardag af. Zou dit nu de beruchte midlife crisis zijn waar zo vaak over gesproken wordt? Zou kunnen. In ieder geval heb ik een paar belangrijke keuzes gemaakt die mijn leven weer een totaal andere wending hebben gegeven.

Mijn 40ste verjaardag heb ik groots gevierd. Ik vind het een mijlpaal waar ik trots op ben. Ik kan zeggen dat ik ondertussen een mooi stukje levenservaring heb opgebouwd.

Op mijn verjaardag heb ik ook bekend gemaakt dat ik het roer om ga gooien. Dit heeft de weg terug dichtgegooid en nu moet ik wel. Mijn familie en vrienden verwachten het nu immers van mij.

Niet dat ik direct het werk ben gestopt waar ik onvoldoende voldoening uit haal. Nee, dat was niet mogelijk. Maar ik heb wel een eind datum gesteld en ben vervolgens al vast met de nieuwe dingen aan de slag gegaan.

Op het moment dat je je zelf openstelt voor nieuwe mogelijkheden, komen ze ook op jouw pad. Zo verging het mij ook. Ik kreeg niet 1 nieuwe uitdaging, maar meer dan een dozijn.

Eén van de dingen waar ik mee aan de slag ben gegaan is InternetMarketing. In een volgend blog zal ik je vertellen wat dit voor mij heeft betekent.

Door voor mij zelf de beslissing te nemen dat het anders moest en dat het anders zou worden, is de eerste stap naar verandering gezet. Nu, nog geen jaar later, heb ik weer volop plezier in het leven. Plezier in m’n werk, plezier met mijn familie, plezier in mijn hobby’s. Kortom: Plezier!

Uit dit plezier put ik enorm veel energie. Ik kan weer bergen verzetten. Ik heb weer het energieniveau van toen ik 25 was.

En weet je wat mij ook een groot plezier zou doen?

Dat jij wat aan mijn ervaring hebt. De tips die ik er uit heb gehaald, wil ik graag met je delen:

 1. Doe de dingen die je doet met plezier;
 2. Doe je ze niet meer met plezier, kijk dan of er mogelijkheden zijn weer plezier te krijgen.
 3.  Lukt stap 2 niet, laat het dan los en zoek naar andere mogelijkheden.
 4. Steek niet je kop in het zand, want je kunt jezelf niet voor de gek houden. Je lichaam gaat je echt wel vertellen dat je iets anders moet doen.
 5. Als je de beslissing tot verandering hebt genomen, maak het dan ook aan je omgeving bekend. Dit sluit de weg terug. Verwacht je juist veel tegengas van je omgeving, meld het dan alleen aan degenen van wie je zeker weet dat ze je onvoorwaardelijk zullen steunen.

Rest mij nog maar één ding te zeggen:

Plezier,

Bert

www.twitter.com/berttijhoff

P.S. Ik ben ontzettend benieuwd of jij ook zulke ervaringen hebt. Deel ze met me door een berichtje hieronder achter te laten. Andere reacties zijn uiteraard ook welkom.

Geplaatst in Persoonlijk

12 Reacties

 1. Riemer

  Hallo Bert,
  Heb een paar keer je blog gelezen via eelco’s blog. Leuk hoor. Ben pas zelf gestart met een eigen blog. Experiment dus!
  Ben 77 jaar dus dood-eng.
  Vraagje – mag dat?
  Welk programma gebruiken jullie allemaal voor je filmpjes?
  Plezier verder en all the best!
  Riemer

 2. 醫學美容 Teosyal® Redensity II 熊猫針 cosmedicbook

  「 生蛇 」( 醫學名稱是 『帶狀疱疹』Shingles ) 是由水痘病毒引起的疾病。水痘癒合後,病毒在神經細胞潛伏多年,日後隨時重新激活後導致的帶狀皮疹,就是「 生蛇 」。因此,凡感染過水痘的人,都有機會「 生蛇 」。病發時,身體某一部位會感到內疼或劇痛,通常是臉或背部及腰部的一側;這時由於病毒從脊髓處沿其中華一條神經擴散到身體以及去到連接的皮膚表面,形成紅疹及小水疱。帶狀疱疹疫苗Zostavax康栢苗 (蛇針)能助減低「 生蛇 」的機會,有效預防: 「 生蛇 」( 帶狀疱疹 ) 成效高達 70% 「 生蛇 」的後遺神經痛:即使紅疹痊癒,神經痛還可以持續數月或數年。年紀越大,持續有後遺 神經痛風險越高 「 生蛇 」引起的急性及長期痛症 不適用人士: 曾對疫苗成分包括明膠( Gelatin ) 及紐奧黴 ( Neomycin ) 有過敏性休克反應的人士 有原發及繼發性免疫系統問題的病患者,或正服用抑鬱免疫系統藥物(如高劑量膽固醇)的病人 患有肺結核,正發病及未經治療人士 孕婦

 3. 醫學美容 中胚層 cosmetic.wiki

  成長大翻轉 ❤️亞培小安素❤️給煩惱孩子成長的媽咪新選擇(≧∇≦)/ – 蘋果咬一口之… 愛愛LOVE 在FG – FashionGuide 華人時尚專業評鑑 AARON,BB念幼兒園已經有一段時間,,算一算已經快滿3個月啦,

 4. 專業

  柔滑順暢的眼線筆利用些微亮澤描繪眼型。色彩強烈、持久。經眼科醫師測試。

 5. 醫學美容 激活養髮療程 cosmetic.wiki

  吻我紅唇膏-克蘭詩 – Clarins 色澤飽含的吻我紅唇膏系列產品,打造您一整天的完美氣色,充分展現身為女人的魅力!!

 6. CO2 Laser 祛痣祛疣

  防曬粉 BB粉底霜 亮麗柔滑打底乳液 亮麗柔滑控油打底乳液 有機幹細胞修護CC霜 潤澤防曬底霜 礦物質潤澤慕斯 礦物質奇幻粉餅 礦物質蜜粉 完美礦物粉底 控油定妝蜜粉 高清控油粉餅 控油蜜 保濕滋潤噴霧 有機抗氧爽膚噴霧 有機抗敏保濕

 7. 醫學美容 塗油 cosmetic.wiki

  M.A.C 【眼部彩妝】時尚豐盈明眸睫毛膏 Pro Lash的商品介紹 M.A.C,眼部彩妝,時尚豐盈明眸睫毛膏 Pro Lash

 8. 醫學美容 Teosyal® Redensity II 熊猫針 cosmedicbook

  除皺特點 純度高,效果好 見效迅速,無創無痛 安全精準,表情自然 唯一在臨床有20多年的注射材料,全球超過11000000人使用 適用範圍 魚尾紋、額頭紋、眉間紋、鼻紋和頸部皺紋都可以祛除; 最適合於早期的、不太明顯的皺紋 不須使用任何的鎮靜劑或局部麻醉劑,且Botox除皺治療後可立即繼續進行正常的活動。 Botox除皺可以利用午休時間約診即可,完全不影響工作的安排。BOTOX肉毒桿菌素是一種高度純化的蛋白質,經過注射之後,能夠使導致動態皺紋的肌肉得到放鬆,它能夠阻斷導致肌肉收縮的神經細胞,使面部線條變得平滑並防止新皺紋形成。全球銷量第一品牌 在中國唯一獲得SFDA、FDA批准用於醫療美容的肉毒桿菌素 唯一一個擁有40年安全記錄的肉毒桿菌素 在70個國家獲得批准使用 BOTOX肉毒杆菌素

 9. 醫學美容 HIFU 無創超聲波4D拉皮 cosmedicbook

  紅石榴保濕噴霧 重水保濕噴霧 清肌保濕噴霧 瑕疵遮瑕膏 修容霜 護眼修飾霜 眼部遮瑕修護筆 亮白蓋斑霜 香茅SPF30 香茅蚊怕水 古銅暗影粉2號 胭脂輪廓修飾 點綴立體修容 奇幻腮紅 亮麗持久胭脂膏 深層修護滋養潤唇霜 保濕護唇膏

 10. 醫學美容-岩盤浴-超微粒-cosmetic-wiki

  名瑿時尚美學: 台北名瑿醫美診所:眾所期待的名瑿醫美診所正式試營運! 名瑿時尚美學: 台北名瑿醫美診所:眾所期待的名瑿醫美診所正式試營運!

 11. Football Solutions UEFA Youth League - Labinot Kabashi

  GLENN HODDLE: When Arsene Wenger was a young manager, at the start of his career, he was extremely passionate. If we had let him down in a game at Monaco, he would let you know. The Arsene Wenger I knew would not let his team keep losing like this… he’d be throwing bottles in a furious dressing room rant 

 12. futbol.run UEFA Youth League - Matej Kubica

  Real Sociedad’s on-loan Arsenal striker Carlos Vela would prefer to stay in Spain beyond this summer. The Mexican has been in great form of late with five goals in his last six. Vela wants Sociedad stay as Arsenal striker hopes to maintain stunning scoring form

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.