Bert Tijhoff
Plezier voor Mens en Dier
Home

Plezier Voor Mens En Dier!

30 juli, 2009 door Bert Tijhoff
Plezier Voor Mens En Dier!

Als subtitel zie je op mijn blog de volgende tekst: “Plezier voor mens en dier!”. Ik zal je kort uitleggen waarom ik hiervoor gekozen heb.

Mijn stelling is: Zonder plezier heb je geen leven!

Zorg daarom dat je plezier hebt in je werk, je sport, je hobby’s en je privé situatie. Dat maakt het leven zo veel aangenamer.

Datzelfde geldt ook voor dieren. Ik ben gek op dieren. Onder het kopje Dierplezier kom je veel meer te weten over wat ik met dieren heb en hoe dat ontstaan is. Dat zal ik in de loop van de tijd onthullen.

Eén ding wil ik nu al vast kwijt. Ook dieren horen plezier in hun leven te hebben en dat geldt niet alleen voor huisdieren, maar voor alle dieren.

Zo lang wij de zorg voor een dier hebben, is het onze taak dat een dier plezier in zijn leven heeft. Uiteraard is de verzorging en voeding daar een belangrijk onderdeel van.

Plezier in het leven vind ik ontzettend belangrijk. Ik heb altijd gezegd dat wanneer ik geen plezier meer zou hebben in mijn werk, ik ander werk zou zoeken.

Vorig jaar was dat moment daar. Of eigenlijk al eerder, maar had ik het niet in de gaten. Of beter gezegd wilde ik het ontkennen dat het daar was. Waarom? Omdat je iets nieuws moet gaan doen, terwijl de huidige situatie je een bepaalde zekerheid geeft. Zeker niet in de laatste plaats een stuk financiële zekerheid.

Tegen mijn eigen principes in heb ik het een poos stelselmatig ontkend dat ik onvoldoende plezier in mijn werk had. Er zaten ook nog een heleboel mooie onderdelen in mijn werk toch?  Daar heb ik mij een poos op gefocust. Maar dat is dus je kop in het zand steken.

Het gevolg is dat je steeds minder lekker in je vel komt te zitten. Je voelt dat je een energietekort hebt en er ontstaan zelfs lichamelijke klachten. Zo ook bij mij.

Ik kreeg eerst een beetje last van m’n rug, maar dat werd al hoe erger en op een gegeven moment kreeg ik last van spit. Dit heeft 5 weken aangehouden en het was zo erg dat ik niet kon werken en zelfs met een stok moest lopen.

Op een gegeven moment heb ik besloten om maar eens een bezoek aan een arts te brengen. In dit geval een natuurgeneeskundig arts die ik al heel lang ken.  Ik was al bij onder andere de chiropractor geweest. De behandelingen van deze laatste deden mij zeer goed, maar het was niet voldoende.

Toen ik bij de natuurgeneeskundig arts binnen kwam en hij mij zo met de stok zag lopen, lachte hij mij recht in het gezicht uit en zei: “Zo oude kerel, we zullen eens even kijken wat we daar aan kunnen doen”.

Na een kort gesprek en onderzoek kreeg ik het antwoord dat ik eigenlijk al wel kende: “Bert, je haalt geen voldoening uit wat je doet. Je doet niet de dingen die je zou willen doen. Jou kennende moet je je met hele andere dingen bezig houden. Je moet voor jezelf een paar beslissingen nemen en zien dat je je situatie veranderd. Je moet dat doen wat voor jou het goede en het ware is!”

Niks geen middeltjes dus. Met me zelf aan het werk en voor me zelf een aantal beslissingen nemen.

Dit alles speelde zich ruim een maand voor mijn 40ste verjaardag af. Zou dit nu de beruchte midlife crisis zijn waar zo vaak over gesproken wordt? Zou kunnen. In ieder geval heb ik een paar belangrijke keuzes gemaakt die mijn leven weer een totaal andere wending hebben gegeven.

Mijn 40ste verjaardag heb ik groots gevierd. Ik vind het een mijlpaal waar ik trots op ben. Ik kan zeggen dat ik ondertussen een mooi stukje levenservaring heb opgebouwd.

Op mijn verjaardag heb ik ook bekend gemaakt dat ik het roer om ga gooien. Dit heeft de weg terug dichtgegooid en nu moet ik wel. Mijn familie en vrienden verwachten het nu immers van mij.

Niet dat ik direct het werk ben gestopt waar ik onvoldoende voldoening uit haal. Nee, dat was niet mogelijk. Maar ik heb wel een eind datum gesteld en ben vervolgens al vast met de nieuwe dingen aan de slag gegaan.

Op het moment dat je je zelf openstelt voor nieuwe mogelijkheden, komen ze ook op jouw pad. Zo verging het mij ook. Ik kreeg niet 1 nieuwe uitdaging, maar meer dan een dozijn.

Eén van de dingen waar ik mee aan de slag ben gegaan is InternetMarketing. In een volgend blog zal ik je vertellen wat dit voor mij heeft betekent.

Door voor mij zelf de beslissing te nemen dat het anders moest en dat het anders zou worden, is de eerste stap naar verandering gezet. Nu, nog geen jaar later, heb ik weer volop plezier in het leven. Plezier in m’n werk, plezier met mijn familie, plezier in mijn hobby’s. Kortom: Plezier!

Uit dit plezier put ik enorm veel energie. Ik kan weer bergen verzetten. Ik heb weer het energieniveau van toen ik 25 was.

En weet je wat mij ook een groot plezier zou doen?

Dat jij wat aan mijn ervaring hebt. De tips die ik er uit heb gehaald, wil ik graag met je delen:

 1. Doe de dingen die je doet met plezier;
 2. Doe je ze niet meer met plezier, kijk dan of er mogelijkheden zijn weer plezier te krijgen.
 3.  Lukt stap 2 niet, laat het dan los en zoek naar andere mogelijkheden.
 4. Steek niet je kop in het zand, want je kunt jezelf niet voor de gek houden. Je lichaam gaat je echt wel vertellen dat je iets anders moet doen.
 5. Als je de beslissing tot verandering hebt genomen, maak het dan ook aan je omgeving bekend. Dit sluit de weg terug. Verwacht je juist veel tegengas van je omgeving, meld het dan alleen aan degenen van wie je zeker weet dat ze je onvoorwaardelijk zullen steunen.

Rest mij nog maar één ding te zeggen:

Plezier,

Bert

www.twitter.com/berttijhoff

P.S. Ik ben ontzettend benieuwd of jij ook zulke ervaringen hebt. Deel ze met me door een berichtje hieronder achter te laten. Andere reacties zijn uiteraard ook welkom.

Geplaatst in Persoonlijk

1 Reactie

 1. Riemer

  Hallo Bert,
  Heb een paar keer je blog gelezen via eelco’s blog. Leuk hoor. Ben pas zelf gestart met een eigen blog. Experiment dus!
  Ben 77 jaar dus dood-eng.
  Vraagje – mag dat?
  Welk programma gebruiken jullie allemaal voor je filmpjes?
  Plezier verder en all the best!
  Riemer

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.