Bert Tijhoff
Plezier voor Mens en Dier
Home

Haal Het Maximale Uit De Bioscoop Klant

5 augustus, 2009 door Bert Tijhoff
Haal Het Maximale Uit De Bioscoop Klant

Vandaag zijn we met onze jongens naar de film geweest. Fantastisch leuk natuurlijk. Maar wat ik daar gezien heb vond ik ook een fantastische manier om het maximale uit je klant te halen.

In onderstaande video staan 3 dingen om het maximale uit je klant te halen. Weet jij ze te vinden?

YouTube voorvertoningsafbeelding

In de video zie je voorafgaande aan de film de reclame boodschappen. Hier haalt men via advertentie inkomsten indirect extra uit de klant. De reclames waren overigens onderverdeeld in 4 soorten, te weten:

  1. Reclame voor locale bedrijven
  2. Landelijke reclame
  3. Vooraankondigingen voor nieuwe films (passend bij de doelgroep)
  4. Reclame voor eigen catering. (Wat kun je in de pauze nuttigen)

Het tweede dat je in de video ziet, is de bestelknop. Erg uitnodigend en drempelverlagend om tijdens de film wat te bestellen. De knoppen zijn goed zichtbaar door de schemerlampjes die er bij geplaatst zijn. Ook goed over nagedacht dus.

Het derde in de video is de ‘Menukaart’. Dat maakt het nog aantrekkelijker om iets te bestellen. Je leest wat mogelijk is en krijgt direct zin. De prijzen liegen er niet om, maar dat zal niet heel veel mensen weer houden om niets te bestellen.

Maar er was nog meer. Er was echt overal aangedacht om het maximale uit de bezoeker te halen.

Zo hangt er bijvoorbeeld ook reclame op toilet. Ook dit voedt weer een behoefte.

Bij de kassa liggen uiteraard brochures.

In de hal hangen schermen met previews van andere films, zodat je gestimuleerd wordt om gauw weer te komen.

Maar ook is er veel aandacht besteed om potentiële bezoekers te informeren en binnen te halen. Ze hebben uiteraard een eigen website met veel info en ook previews.

Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws over de films die er draaien.

Ze nodigen je uit met een relatief lage prijs. Wanneer de film overigens langer duurt dan 150 minuten, moet je wel bijbetalen.

Je kunt cadeaubonnen kopen om weg te geven. Dit zijn leuke arrangementen inclusief consumpties en natuurlijk popcorn.

Zo zijn er ook familie kaarten waardoor je met een gezin van 4 personen korting krijgt. Je moet hier wel zelf om vragen bij de kassa, anders wordt het standaard tarief gerekend.

Ook kun je met een verjaardagsfeestje naar de film. Ook hiervoor zijn er arrangementen, inclusief consumpties en zo.

Zoals je ziet heeft men goed over de Marketing nagedacht en probeert men op allerlei manieren het maximale uit de klant te halen. Ik adviseer je om voor jezelf ook eens op een rij te zetten wat jij doet om het maximale uit je klanten te halen. Kijk daarna eens of er nog meer mogelijkheden zijn om dit te verbeteren.

Plezier,

Bert

Geplaatst in ondernemen

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.