Bert Tijhoff
Plezier voor Mens en Dier
Home

Gebruik Een Voicerecorder en Maak Notities

26 september, 2009 door Bert Tijhoff
Gebruik Een Voicerecorder en Maak Notities

Vandaag weer een prachtige leerzame dag gehad hier op de conventie in Keulen. Je hoort op zo’n dag zo ontzettend veel, dat kun je allemaal niet onthouden. Ik heb wel eens gehoord dat je maximaal 20% kunt onthouden. Jammer van die overige 80%…

Daarom maak ik altijd aantekeningen. Die kan ik terug lezen. Sinds kort heb ik echter ook een voicerecorder. Een echte aanrader. Fantastisch! Ik kan nu alles terug luisteren. De bestanden zet ik op mijn MP3 speler en zo kan ik overal en altijd de informatie nog eens tot me nemen. Ik heb als het ware mijn eigen cursus gecreëerd.

Een investering in een voicerecorder is goud waard. Voor nog geen 30,- heeft dit apparaat zichzelf al direct terug verdiend.

Ook in grote ruimtes werkt het prima. Hieronder een stukje dat ik vandaag heb opgenomen van de training van George Zalucki, in de Arena van Keulen, waar meer dan 10.000 mensen aanwezig waren.

George Zalucki

Vanuit timemanagement oogpunt is de voicerecorder ook een aanrader. Daar kom ik in een ander blog op terug.

Een laatste tip die ik je vandaag wil geven is: maak foto’s!

Tijdens de trainingen van dit weekend was het niet toegestaan (en ook niet goed mogelijk) video’s te maken. Alles opnemen met een voicerecorder mocht wel, even als het maken van foto’s. Ik heb foto’s genomen van de getoonde sheets en opgeschreven op welk tijdstip op de voicerecorder, de sheets tijdens de presentatie getoond werden. Thuis ga ik deze dan bij elkaar voegen en kan ik dus de presentatie toch terug zien.

Naast leerzaam was het ook weer een dag met veel plezier. Dat wens ik jullie ook.

Plezier,
Bert

P.S. Laat even een berichtje achter als je wilt. Ik hoor graag of je wat met deze tips kunt en of jezelf ook al ervaring met dit soort zaken hebt.

Geplaatst in ondernemen

2 Reacties

 1. San Claessens

  Hallo, ik ben een toekomstige student aan een HBO opleiding. Aangezien ik ADHD heb en slechthorend ben (hierdoor kan ik geen aantekeningen maken)was ik op zoek naar een fatsoenlijke voice recorder voor het opnemen van de lessen en hoorcolleges. Als ik u verhaal zo lees zou dit heel goed gaan met u voice recorder. Mijn vraag is nu, denkt u dat die van u hier geschikt voor is en welke heeft u?

  Alvast bedankt,

  mvg San Claessens

 2. Bert Tijhoff

  Hi San,

  Moeilijk om te beoordelen of deze voor jou geschikt is, maar je kunt het altijd proberen. Een goede hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Ik heb die van mij gewoon bij de Lidl gekocht voor nog geen € 30,- (het is wel een digitale en niet die deze week in de folder staat met bandjes). Het is de SilverCrest DigitaleVoiceRecorder. Je kunt er ook nog een extra microfoon op aansluiten, waardoor de kwaliteit nog beter kan worden.

  Als jij hem in de klas gebruikt, dan raad ik je aan om hem zo dicht mogelijk bij de docent neer te leggen. Hiermee voorkom je dat je veel ruis opvangt die medestudenten kunnen maken. De beste positie is vooraan in het lokaal en als het mogelijk is zelfs op de lessenaar van de docent. Vooraan zitten is sowieso de beste plek. Je wordt dan het minst afgeleid door alles om je heen. Je ziet immers niet wat er achter je gebeurt. Je kunt je dan veel beter concentreren.

  Als er veel op overheadschermen wordt gewerkt, zou je kunnen vragen of je ook video opnamen mag maken. Dat vergemakkelijkt het om later alles opnieuw te bestuderen.

  Succes met je studie.

  Plezier,

  Bert Tijhoff

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.