Bert Tijhoff
Plezier voor Mens en Dier
Home

Zondigen Met Permissie!

11 november, 2009 door Bert Tijhoff
Zondigen Met Permissie!

In onderstaande video hoor en zie je op bijzondere wijze wat het effect is van zondigen met permissie.

YouTube voorvertoningsafbeelding

In een ander blogpost van een paar maand geleden heb ik publiekelijk bekend gemaakt mijn voedingspatroon te gaan wijzigen. Dit heb ik zonder problemen vol gehouden. Maar afgelopen weekend heb ik mijzelf permissie gegeven om te zondigen tegen mijn voedingspatroon.

Ik heb daarvan genoten. Meer dan ik voorheen deed van alle lekkernijen, terwijl ik het toen ook al geweldig vond. Maar zoals viel te verwachten komt de kater later. Gisteren en vandaag zit ik ontzettend laag in m’n energie. Ik heb wel productievere dagen gekend.

Mijn lichaam is duidelijk bezig om de overbelasting te verwerken. Daar heeft het alle energie voor nodig. Aan de onaangename geuren te merken verloopt het proces binnen in mijn lichaam verre van optimaal. Zo ruik ik bijvoorbeeld mijn eigen zweet weer, wat ik de afgelopen maanden niet meer deed.

Soms moet je even (bewust) de fout in gaan om er achter te komen wat het effect is geweest van je inspanning. Beter in je vel komen te zitten is al heel snel een normaal gevoel. Soms merk je het niet eens omdat het een glijdend proces is. Maar door ineens een grote stap terug te doen merk je pas welke grote stap voorwaarts je hebt gedaan.

Vanaf vandaag heb ik mijn gezonde voedingspatroon weer opgepakt. En ook daar geniet ik elke dag van. Ik heb gemerkt dat mijn smaak zich nog beter ontwikkeld heeft. Sterker nog kant en klare producten staan mij gewoon tegen. Alles wat ik afgelopen dagen genuttigd heb, waren ook allemaal zelfgemaakte producten.

De belasting van mijn lichaam komt door de combinatie van koolhydraten en eiwitten en het teveel eten. Ik wil me niet voorstellen hoe ik me zou voelen wanneer ik ook nog eens gekristalliseerde suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen zou hebben gegeten.

Voorlopig houd ik het weer bij het patroon dat zeer matig is aan koolhydraten, rijk aan groente en fruit en rijk aan eiwitten. Allemaal vers en zo veel mogelijk biologisch. En heel belangrijk geen combinatie van eiwitten met koolhydraten.

Wanneer ik weer ga zondigen met permissie? Met Kerst en Oud en Nieuw. En waarschijnlijk zal ik op pakjesavond ook nog wel een paar eigen gemaakt pepernoten (met fructose) tot me nemen.

Op jullie gezondheid.

Plezier,
Bert

P.S. Laat even een reactie achter, dat waardeer ik zeer.

Geplaatst in Gezondheid

2 Reacties

 1. Sander Goorden

  Hey Bert,

  Ik heb dezelfde ervaring! Na een keer ‘zondigen’ geeft je lichaam duidelijk aan het daar niet mee eens te zijn. Volg ongeveer hetzelfde voedingspatroon als jij en bevalt me prima!

  Greets, Sander

 2. Bert Tijhoff

  Hi Sander,

  Lekker gezond eten geeft toch wel veel extra energie. Ik geniet elke dag van wat ik eet. Gezond eten is een plezier tijdens de maaltijd en de periode er na omdat je je zo fit voelt.

  Plezier,
  Bert

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.