Bert Tijhoff
Plezier voor Mens en Dier
Home

Zondigen Met Permissie!

11 november, 2009 door Bert Tijhoff
Zondigen Met Permissie!

In onderstaande video hoor en zie je op bijzondere wijze wat het effect is van zondigen met permissie.

YouTube voorvertoningsafbeelding

In een ander blogpost van een paar maand geleden heb ik publiekelijk bekend gemaakt mijn voedingspatroon te gaan wijzigen. Dit heb ik zonder problemen vol gehouden. Maar afgelopen weekend heb ik mijzelf permissie gegeven om te zondigen tegen mijn voedingspatroon.

Ik heb daarvan genoten. Meer dan ik voorheen deed van alle lekkernijen, terwijl ik het toen ook al geweldig vond. Maar zoals viel te verwachten komt de kater later. Gisteren en vandaag zit ik ontzettend laag in m’n energie. Ik heb wel productievere dagen gekend.

Mijn lichaam is duidelijk bezig om de overbelasting te verwerken. Daar heeft het alle energie voor nodig. Aan de onaangename geuren te merken verloopt het proces binnen in mijn lichaam verre van optimaal. Zo ruik ik bijvoorbeeld mijn eigen zweet weer, wat ik de afgelopen maanden niet meer deed.

Soms moet je even (bewust) de fout in gaan om er achter te komen wat het effect is geweest van je inspanning. Beter in je vel komen te zitten is al heel snel een normaal gevoel. Soms merk je het niet eens omdat het een glijdend proces is. Maar door ineens een grote stap terug te doen merk je pas welke grote stap voorwaarts je hebt gedaan.

Vanaf vandaag heb ik mijn gezonde voedingspatroon weer opgepakt. En ook daar geniet ik elke dag van. Ik heb gemerkt dat mijn smaak zich nog beter ontwikkeld heeft. Sterker nog kant en klare producten staan mij gewoon tegen. Alles wat ik afgelopen dagen genuttigd heb, waren ook allemaal zelfgemaakte producten.

De belasting van mijn lichaam komt door de combinatie van koolhydraten en eiwitten en het teveel eten. Ik wil me niet voorstellen hoe ik me zou voelen wanneer ik ook nog eens gekristalliseerde suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen zou hebben gegeten.

Voorlopig houd ik het weer bij het patroon dat zeer matig is aan koolhydraten, rijk aan groente en fruit en rijk aan eiwitten. Allemaal vers en zo veel mogelijk biologisch. En heel belangrijk geen combinatie van eiwitten met koolhydraten.

Wanneer ik weer ga zondigen met permissie? Met Kerst en Oud en Nieuw. En waarschijnlijk zal ik op pakjesavond ook nog wel een paar eigen gemaakt pepernoten (met fructose) tot me nemen.

Op jullie gezondheid.

Plezier,
Bert

P.S. Laat even een reactie achter, dat waardeer ik zeer.

Geplaatst in Gezondheid

10 Reacties

 1. Sander Goorden

  Hey Bert,

  Ik heb dezelfde ervaring! Na een keer ‘zondigen’ geeft je lichaam duidelijk aan het daar niet mee eens te zijn. Volg ongeveer hetzelfde voedingspatroon als jij en bevalt me prima!

  Greets, Sander

 2. Bert Tijhoff

  Hi Sander,

  Lekker gezond eten geeft toch wel veel extra energie. Ik geniet elke dag van wat ik eet. Gezond eten is een plezier tijdens de maaltijd en de periode er na omdat je je zo fit voelt.

  Plezier,
  Bert

 3. 醫學美容 ORION擊退紅血管 cosmedicbook

  9合1升級保護,提升全面防護!!! 相比之前四合一的疫苗只能預防四種hpv病毒,70的相關癌症。 九合一可以預防9種hpv病毒,可預防高達90以上的子宮頸癌、外陰癌、陰道癌和肛門癌及癌前病變等。 HPV9合1子宮頸癌疫苗 Gardasil 功效 100 預防高危致癌的 HPV 16、18、31、33、45、52 及 58 型號 (可減低 90 患子宮頸癌、、90-95 肛門癌、85-90 外陰癌、80-85 陰道癌及相關癌前病變的風險) 100 減低引致生殖器官濕疣 (俗稱「椰菜花」) 的 HPV 6、11 型的感染 (可減低超過 90 患生殖器官濕疣的風險) 男性方面,能減低患上肛門癌、生殖器官濕疣 (俗稱「椰菜花」) 及傳播 HPV 病毒的風險 注射位置紅腫及痛、輕微發燒和頭痛,至今未有嚴重副作用記錄

 4. 舒壓

  倩碧三步驟還原潤膚膠,清爽好吸收的凝膠質地,每天使用兩次,可藉由複製健康肌膚的正確油水平衡,重建流失水分,重現光透潤澤。最適合混和偏油與油性肌膚使用

 5. Wealth Link Credit 富通信貸 » 富通資本策劃有限公司

  按揭服務助您實現置業夢想. … 有固定收入及供款與入息比率不超過45的首次置業人士,仍可申請最高9成按揭貸款。 借定唔 … 香港主要住宅樓宇價格走勢.

 6. 醫學美容 更生水漾煥膚療程 cosmetic.wiki

  UNT 【美白系列】傳明酸美白精華液1-滋潤型的商品介紹 UNT,美白系列,傳明酸美白精華液1-滋潤型

 7. 手霜

  內開法、外開法、鷹勾鼻、駝峰鼻、鼻結、敲鼻骨、敲截鼻骨、縮鼻骨、鼻雕手術的 討論。

 8. 醫學美容 保養品 cosmetic.wiki

  DERMO28 平息「紋」憤 – 維斯概念(香港)有限公司Venus Concept (HK) Limited DERMO28 平息「紋」憤 – 維斯概念(香港)有限公司Venus Concept (HK) Limited

 9. Football Solutions Futsal Champions League - Bielsko-Biała-Racing - Statistics

  Wigan manager Steve Bruce has no fresh injury worries following the defeat by Manchester United in midweek. Manchester City v WIGAN: Bruce with no fresh worries as Latics prepare for another trip to Manchester

 10. futbol.run UEFA EURO 2016 - History - Statistics

  Wayne Rooney has

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.