Bert Tijhoff
Plezier voor Mens en Dier
Home

Niet Wetenschappelijk Gezond!

13 november, 2009 door Bert Tijhoff
Niet Wetenschappelijk Gezond!

Vandaag was ik met mijn hond bij de veearts. Reus had last van een oorontsteking. Onze veearts is een bijzondere man. Hij is bijvoorbeeld al lang de pensioenleeftijd gepasseerd. Hij helpt nog kleine huisdieren als hobby.

Maar bijzonderder is nog wel dat hij als dierenarts van de oude school dit combineert met homeopathie. Hij houdt er duidelijk een eigen mening op na. Gezondheid van de dieren gaat voor alles. En dit wordt onderschreven met de volgende tegeltjeswijsheid die ook in de behandelkamer hangt.

“Liever Onwetenschappelijk Gezond, Dan Wetenschappelijk Ziek!”

In de vele jaren dat ik hem nu als onze dierenarts ken heb ik al sterke staaltjes gezien. Telkens weer zoekt hij naar de combinatie van de medische wetenschap en de alternatieve oplossingen. Helaas sluiten de meeste mensen die werkzaam zijn in één van de twee groepen, de ander volledig uit. Dit terwijl het ontzettend goed aanvullend aan elkaar kan werken.

Enkele voorbeelden van de staaltjes die ik met onze dieren bij hem heb meegemaakt, zijn bijvoorbeeld zijn alternatieve manier van onderzoeken met de zogenoemde Legner antenne. Op deze manier kon hij bij een pup van 10 maand ontdekken dat deze een verdraaide ruggenwervel had. Het levendige beestje deed van het ene op het andere moment niets meer. Zij wou zelfs niet meer vreten. In plaats van medische behandelingen tegen maagdarmklachten, waar de verschijnselen ook op leken, bleek het rechtzetten van de rug de oplossing te zijn. Het beestje was direct weer de oude.

Een tweede voorbeeld was toen onze hond jongen had gekregen en binnen 24 uur een uierontsteking ter grote van een grote mannenvuist. Uiteraard kreeg zij toen een penicilline injectie. Maar ook een homeopathisch middel dat ik 1 keer per dag moest ingeven. De dierenarts had er zelf een hard hoofd in dat het nog weg zou trekken. Hij verwachtte een doorbraak. Maar binnen 24 uur was de ontsteking volledig verdwenen. Dit ook tot zijn verbazing. Hij zei dat het middel dat hij gegeven had een ontgiftingsmiddel op basis van slangengif was, dat hij eigenlijk nooit inzette voor een uierontsteking. Maar de toets met de Legner antenne had uitgewezen dat dit het juiste middel moest zijn. En dat bleek ook het geval.

In een volgende post ga ik in op nog een bijzondere regel die hij hanteert.

Plezier,

Bert

P.S. Heb jij ook mooie voorbeelden waar wetenschap en alternatief goed samen gaan. Laat het even weten en laat een berichtje achter.

Geplaatst in Dier, Gezondheid

11 Reacties

 1. Korting Amsterdam

  Waar zit deze veearts precies? Mijn hond kampt ook met een oorontsteking maar die valt niet zomaar weg te halen volgens de veeartsen hier in Limburg.

 2. 醫學美容 Laser facial cosmedicbook

  Ion Magnum 是一種最新的減脂儀器,可以快速燃燒掉你身體的脂肪 , 讓你不需要做大量的體育鍛煉 , 輕鬆方便的達到專業美體的效果。 效果: 通過將你體內的脂肪轉化成肌肉,輕鬆减掉你的體重和腰圍。25分鐘的理療比健身房幾個小時的運動效果還要好! 副作用/風險: 該設備已在美國食品藥品監督管理局注册,注册分類爲醫療器械I類,I類醫療器械就是指普通人使用安全性非常好且沒有任何風險的器械。 减脂過程: 减脂板會直接固定安放於你身體的目標减肥部位,通過特殊的信號,Ion Magnum會將該部位的脂肪燃燒轉化成肌肉。(注意:該設備與你在其他沙龍中瞭解的肌肉轉化設備是完全不同的。)療程: 要想取得而保持完美的效果,一個療程需要進行10次理療,每3-7天進行一次。維持理療可以每兩周進行一次。

 3. 醫學美容 顴骨母斑 cosmetic.wiki

  ANNA SUI迷你香水套裝 時刻守護妳需要 – STYLE-TIPS.COM 塗上一抹香氣,絕對可以提升女人的魅力,不過單靠一枝香水走天涯就未必奏效,最好是因…

 4. 專利

  YouTube – ALBION肌膚保養四步驟

 5. Wealth Link Credit 富通信貸 » 結餘轉戶

  香港物業按揭. 無論您是首次置業或是換樓,工銀亞洲都能夠為您提供度身訂做的按揭貸款計劃,切合您的真正需要。 全面樓宇按揭服務. 一般按揭貸款計劃. 適合購買 …

 6. 醫學美容 V臉 cosmetic.wiki

  日本ATEX震動滾輪3 IN 1美容按摩棒(榮獲日本COSME大賞) 日本ATEX震動滾輪3 IN 1美容按摩棒(榮獲日本COSME大賞) 一分鐘震動約5000回/輕巧易用,迷你尺寸,方便攜帶/一機三用:圓球滾輪、圓珠按摩、三節滾輪/可用於按摩與拉提臉部線條,亦可用來按摩眼部周圍及肩頸穴道/顏色:淺粉紅色 / 銀白色/雙滾輪美容棒,具有拉提效果

 7. 醫學美容 天然 cosmetic.wiki

  Tree Baum 森系保養品 【森酚保濕系列】潤白森酚能量鎖水噴霧 Whitening Moisture Mist Lotion的商品介紹 Tree Baum 森系保養品,森酚保濕系列,潤白森酚能量鎖水噴霧 Whitening Moisture Mist Lotion

 8. 醫學美容-速淨-原生露-cosmetic-wiki

  News Harpersbazaar HK Beauty News

 9. 醫學美容-拋光-展扇-cosmetic-wiki

  L`ERBOLARIO 蕾莉歐 【美髮護髮系列】馬加撒油修護髮油 Macassar Oil的商品介紹 L`ERBOLARIO 蕾莉歐,美髮護髮系列,馬加撒油修護髮油 Macassar Oil

 10. Football Solutions Istanbul rivals square off

  Jan Vertonghen has again warned Andre Villas-Boas that he is not happy playing out of position and has urged the boss to step up his search. Buy a new left-back… so I don’t have to play there! Vertonghen urges AVB to splash the cash

 11. futbol.run UEFA Women's Champions League - Vllaznia-PAOK - Match info

  Manchester City and Chelsea are set to battle it out for the signature of West Ham left-back Aaron Cresswell this summer after impressing during his first season in the Premier League. Chelsea and Man City to battle for West Ham left back Aaron Cresswell

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.