Bert Tijhoff
Plezier voor Mens en Dier
Home

Niet Wetenschappelijk Gezond!

13 november, 2009 door Bert Tijhoff
Niet Wetenschappelijk Gezond!

Vandaag was ik met mijn hond bij de veearts. Reus had last van een oorontsteking. Onze veearts is een bijzondere man. Hij is bijvoorbeeld al lang de pensioenleeftijd gepasseerd. Hij helpt nog kleine huisdieren als hobby.

Maar bijzonderder is nog wel dat hij als dierenarts van de oude school dit combineert met homeopathie. Hij houdt er duidelijk een eigen mening op na. Gezondheid van de dieren gaat voor alles. En dit wordt onderschreven met de volgende tegeltjeswijsheid die ook in de behandelkamer hangt.

“Liever Onwetenschappelijk Gezond, Dan Wetenschappelijk Ziek!”

In de vele jaren dat ik hem nu als onze dierenarts ken heb ik al sterke staaltjes gezien. Telkens weer zoekt hij naar de combinatie van de medische wetenschap en de alternatieve oplossingen. Helaas sluiten de meeste mensen die werkzaam zijn in één van de twee groepen, de ander volledig uit. Dit terwijl het ontzettend goed aanvullend aan elkaar kan werken.

Enkele voorbeelden van de staaltjes die ik met onze dieren bij hem heb meegemaakt, zijn bijvoorbeeld zijn alternatieve manier van onderzoeken met de zogenoemde Legner antenne. Op deze manier kon hij bij een pup van 10 maand ontdekken dat deze een verdraaide ruggenwervel had. Het levendige beestje deed van het ene op het andere moment niets meer. Zij wou zelfs niet meer vreten. In plaats van medische behandelingen tegen maagdarmklachten, waar de verschijnselen ook op leken, bleek het rechtzetten van de rug de oplossing te zijn. Het beestje was direct weer de oude.

Een tweede voorbeeld was toen onze hond jongen had gekregen en binnen 24 uur een uierontsteking ter grote van een grote mannenvuist. Uiteraard kreeg zij toen een penicilline injectie. Maar ook een homeopathisch middel dat ik 1 keer per dag moest ingeven. De dierenarts had er zelf een hard hoofd in dat het nog weg zou trekken. Hij verwachtte een doorbraak. Maar binnen 24 uur was de ontsteking volledig verdwenen. Dit ook tot zijn verbazing. Hij zei dat het middel dat hij gegeven had een ontgiftingsmiddel op basis van slangengif was, dat hij eigenlijk nooit inzette voor een uierontsteking. Maar de toets met de Legner antenne had uitgewezen dat dit het juiste middel moest zijn. En dat bleek ook het geval.

In een volgende post ga ik in op nog een bijzondere regel die hij hanteert.

Plezier,

Bert

P.S. Heb jij ook mooie voorbeelden waar wetenschap en alternatief goed samen gaan. Laat het even weten en laat een berichtje achter.

Geplaatst in Dier, Gezondheid

1 Reactie

  1. Korting Amsterdam

    Waar zit deze veearts precies? Mijn hond kampt ook met een oorontsteking maar die valt niet zomaar weg te halen volgens de veeartsen hier in Limburg.

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.