Bert Tijhoff
Plezier voor Mens en Dier
Home

Hoe Gezond Is De Codex Alimentarius?

15 december, 2009 door Bert Tijhoff
Hoe Gezond Is De Codex Alimentarius?

Heb jij wel eens van de Codex Alimentarius gehoord of gelezen? Ik wist hier tot voor kort niets van. Maar nu ik me wat meer verdiept heb hoe ik mijn gezondheid verder kan verbeteren, kwam ik ook de Codex Alimentarius tegen.

De Codex Alimentarius is een internationale organisatie die richtlijnen opstelt over hoe ons voedsel in elkaar zou moeten zitten. Met als doel voedselveiligheid.

Dat klinkt goed toch? Absoluut. Maar helaas hoor ik nu van diverse kanten dat men dreigt door te slaan in hun beperkingen, waardoor alleen nog maar gepatenteerde producten straks mogen worden verkocht. Dat betekent dat veel natuurlijke producten, die niet te patenteren zijn, niet meer verkocht mogen gaan worden op den duur. Terwijl hier toch juist de basis ligt van onze voeding.

Per 31 december 2009 zal een nieuwe richtlijn in werking treden die inhoudt dat ons voedsel, maar ook geneesmiddelen en dergelijk, steeds minder uit biologisch/natuurlijke ingrediënten mag bestaan, en steeds meer van allerlei chemische supplementen moet bevatten.

Google maar eens op Codex Alimentarius en verbaas je net als ik dat dit onderwerp niet uitgebreider op de politieke agenda heeft gestaan of in de pers is behandeld. De meningen lopen namelijk nog al sterk uiteen.

De Codex Alimentarius commissie zegt (vrij vertaald) dat biologisch voedsel gemeden moet worden. Anderen stellen dat het in het voordeel van de grote farmaceuten is als de bevolking niet al te gezond zou worden…

Punt is dat het bewuste besluit zonder meer genomen wordt, tenzij 1 miljoen mensen in Europa een petitie tekenen dat er eerst een bredere dialoog gevoerd moet worden. Wat je er ook van vindt, en wat er ook precies van waar is, een dergelijk verstrekkend besluit over de samenstelling van ons voedsel zou niet zomaar buiten jouw en mij (de burgers) om genomen mogen worden.

Ben je het met me eens dat zo’n mogelijk ingrijpend besluit, waar nog heel veel vragen over zijn en dat zo maar via een achterdeur lijkt te worden ingevoerd, meer politieke en maatschappelijke aandacht verdiend, overweeg dan ook de petitie van Eliant te tekenen door op de Nederlandse vlag te klikken en je digitale handtekening achter te laten. Eliant is het die de discussie aan willen zwengelen.

Gezondheid!

Bert Tijhoff

Geplaatst in Gezondheid

6 Reacties

 1. Wealth Link Credit 富通信貸 » 居屋/公屋 業主貸款

  專業團隊,為你提供私人貸款、業主貸款及物業按揭服務,及時雨撐你每一步。

 2. 速效

  CLINIQUE 倩碧線上購物官網。瀏覽Clinique倩碧官方網站,了解更多線上購物、護膚、彩粧、香氛及禮品詳情。通過過敏性測試,百分百不含香料。

 3. 醫學美容 澳門微整 cosmetic.wiki

  Easy Care 【 臉部保養】Q10酵素活力緊緻亮白化妝水的商品介紹 Easy Care, 臉部保養,Q10酵素活力緊緻亮白化妝水

 4. 醫學美容 鼻 cosmetic.wiki

  美容化妝 » beautysearch’s blog’ 美容化妝 » beautysearch’s blog’

 5. 醫學美容 全方位 cosmetic.wiki

  花果草本 【臉部保養】蜜柑平衡乳液的商品介紹 花果草本,臉部保養,蜜柑平衡乳液

 6. Football Solutions UEFA Women's Champions League - Apollon-Gintra - Latest

  Manchester United legend Paul Scholes will be voting for Eden Hazard as PFA Player of the Year, but insists the Chelsea playmaker needs to show more ‘hunger’ to rank with the world’s best. Chelsea star Eden Hazard must be more selfish to challenge Cristiano Ronaldo and Lionel Messi, says Paul Scholes

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.